Wybieraj świadomie – Żywienie człowieka i ocena żywności. Webinar

Studia na kierunku Żywienie człowieka i ocena żywności udowadniają, że żywienie ma znaczenie. Obejrzyj webinar, żeby dowiedzieć się więcej.
Studia na kierunku Żywienie człowieka i ocena żywności udowadniają, że żywienie ma znaczenie, łączą wiedzę teoretyczną z praktycznymi umiejętnościami, odpowiadając na potrzeby dynamicznie rozwijającej się branży spożywczej.
Studiując Żywienie człowieka i ocenę żywności dowiesz się jak żywienie wpływa na zdrowie człowieka na poziomie molekularnym, komórkowym i populacyjnym. Nauczysz się również oceniać jakość żywności.
Podczas webinaru poznasz szczegóły studiów, który został rozbudowany o nowoczesne technologie, takie jak wirtualna rzeczywistość (VR) i symulatory procesów technologicznych. Dzięki nim studenci mogą odwiedzać zakłady produkcyjne i poznawać przebieg procesów technologicznych bez wychodzenia z sali wykładowej.
Kadra dydaktyczna kładzie nacisk na praktyczne przygotowanie studentów do pracy w branży spożywczej. W programie znajdują się praktyki zawodowe, wizyty gościnne w przedsiębiorstwach. Współpraca z liderami sektora spożywczego umożliwia zdobycie wiedzy na temat najnowszych technologii i trendów w produkcji żywności.
Branża spożywcza dynamicznie się rozwija i potrzebuje specjalistów z zakresu oceny jakości żywności, projektowania nowych produktów oraz doradztwa żywieniowego. To kierunek, który nie tylko pozwala na rozwój naukowy, ale także daje realną szansę na znalezienie satysfakcjonującej pracy i wpływ na zdrowie społeczeństwa oraz zrównoważoną produkcję żywności.
Jeśli chcesz dowiedzieć się więcej o studiach, możliwościach zawodowych i innowacyjnych metodach nauczania wysłuchaj webinaru.
W sprawie udziału w nagraniu lub wzięcia udziału w Laboratoriach Przyszłości prosimy o kontakt pod adresem promocja@sggw.edu.pl.
Projekt współfinansowany z Europejskiego Funduszu Społecznego Plus w ramach Programu Fundusze Europejskie dla Rozwoju Społecznego 2021-2027, Priorytet 1 Umiejętności, Działanie 01.05 Umiejętności w szkolnictwie wyższym.