Wybieraj świadomie – Technologia żywności i żywienie człowieka. Webinar
![uśmiechnięta kobieta](https://www.sggw.edu.pl/wp-content/uploads/2025/02/tech.-zywnosci.jpg?x13724)
Zapraszamy na webinar kierunku Technologia żywności i żywienie człowieka na Wydziale Technologii Żywności SGGW. Dowiesz się z niego czym charakteryzuje się kierunek, jak wygląda produkcja żywności, jakie umiejętności zdobędziesz oraz gdzie możesz pracować po skończeniu studiów.
O czym będziemy mówić?
- Co wyróżnia Technologię żywności i żywienia człowieka? Powiemy czego będziesz się uczyć.
- Sektor spożywczy w UE to jedna z najdynamiczniej rozwijających się gałęzi gospodarki. Powiemy jakie wyzwania stoją przed tym rynkiem i jakich specjalistów będzie brakować w przyszłości.
- Praktyki zawodowe to jeden z kluczowych elementów naszych studiów. Będziesz uczestniczyć w zajęciach praktycznych, które pozwolą ci na bezpośredni kontakt z nowoczesnym przemysłem spożywczym.
- Działalność koła naukowego to doskonała okazja do zdobycia nowych umiejętności. Uczestnictwo w konferencjach, seminariach pozwoli ci nawiązać kontakty zawodowe oraz pogłębić wiedzę poza programem studiów.
- Wsparcie poza naukowe – studenci kierunku mogą liczyć na pomoc i doradztwo ze strony kadry akademickiej oraz specjalistów z branży. W uczelni dostępne są formy wsparcia w zakresie kariery zawodowej, praktyk i rozwoju osobistego, np. mentoring.
- Opinie absolwentów – nasi absolwenci pracują w wiodących firmach produkcyjnych. Podzielą się swoimi doświadczeniami i opowiedzą, w jaki sposób studia na Wydziale Technologii Żywności SGGW pomogły im w zdobyciu pracy.
- Rozwój kierunku – wprowadzamy innowacyjne rozwiązania takie jak VR (wirtualna rzeczywistość) do nauki technologii produkcji żywności, oferujemy jeszcze więcej praktyk zawodowych, a także doskonalimy naszą kadrę dydaktyczną.
W sprawie udziału w nagraniu lub wzięcia udziału w Laboratoriach Przyszłości prosimy o kontakt pod adresem promocja@sggw.edu.pl.
Projekt współfinansowany z Europejskiego Funduszu Społecznego Plus w ramach Programu Fundusze Europejskie dla Rozwoju Społecznego 2021-2027, Priorytet 1 Umiejętności, Działanie 01.05 Umiejętności w szkolnictwie wyższym.