Wybieraj świadomie – Food Science – Technology and Nutrition. Webinar

Food Science – Technology and Nutrition to nowoczesny kierunek dla osób, które chcą łączyć wiedzę o żywności z technologią i innowacjami, przygotowując się do pracy w dynamicznej branży spożywczej w kraju i za granicą.
Dlaczego warto studiować Food Science – Technology and Nutrition?
- Studenci tego kierunku zdobywają wiedzę z zakresu technologii żywności, żywienia człowieka, mikrobiologii, chemii żywności i innowacyjnych metod jej przetwarzania.
- Program studiów obejmuje zagadnienia zrównoważonej produkcji żywności, nowoczesnych trendów konsumenckich i wykorzystania technologii takich jak rzeczywistość wirtualna (VR) oraz symulatory zarządzania produkcją.
- Zajęcia prowadzone są w nowocześnie wyposażonych laboratoriach, a studenci biorą udział w interaktywnych scenariuszach inspirowanych rzeczywistymi wyzwaniami z branży spożywczej.
- Program zakłada ścisłą współpracę z przemysłem – już w trakcie studiów można odbyć staże w firmach produkcyjnych, a także skorzystać z międzynarodowych wyjazdów w ramach programu Erasmus.
- Rozwijane są również kompetencje miękkie: praca zespołowa, komunikacja i rozwiązywanie problemów – kluczowe w dynamicznym środowisku pracy.
Chcesz dowiedzieć się więcej?
Zapraszamy na webinar, podczas którego poznasz szczegóły kierunku Food Science – Technology and Nutrition.