19 maja (piątek)
20 maja (Sobota)
19 maja (piątek)
10.00-11.00
- „Co warto wiedzieć o rankingach akademickich” – dr Piotr Pietrzak (budynek 7, sala 19) – Instytut Zarządzania, Wydział Ekonomiczny
- „Kreatywność kompetencja przyszłości” – dr Olena Kulykovets (budynek 6, sala A-17) – Instytut Zarządzania, Wydział Ekonomiczny
- „Jak zbudować dostatnią emeryturę poza ZUS?” – Magdalena Kondej (budynek 7, sala 20) – Instytut Ekonomii i Finansów, Wydział Ekonomiczny
- „ABC bakterii ciekawych, groźnych i pożytecznych” – dr hab. Elżbieta Hać-Szymańczuk, prof. SGGW (budynek 6, sala A-43) – Wydział Technologii Żywności
- „Czy wiesz co pijesz?” – dr hab. Dorota Nowak (budynek 6, sala D-22) – Wydział Technologii Żywności
- „Enzymy – potężne przyspieszacze z maleńkim centrum dowodzenia” – dr inż. Katarzyna Tarnowska (budynek 7, sala 102) – Wydział Technologii Żywności
11.00-12.00
- „Podatek „od deszczu” – czym ta danina właściwie jest?” – dr inż. Anna Milewska (budynek 6, sala A-17) – Instytut Ekonomii i Finansów, Wydział Ekonomiczny
- „Jak przygotować się do wypowiedzi publicznej” – dr Ewa Jaska (budynek 7, sala 116) – Instytut Ekonomii i Finansów, Wydział Ekonomiczny
- „Inwestowanie w czasie globalnej niepewności” – Krzysztof Śnieżko, (budynek 7, sala 20) – Instytut Ekonomii i Finansów, Wydział Ekonomiczny (Koło Naukowe Ekonomii Międzynarodowej)
- „ABC bakterii ciekawych, groźnych i pożytecznych” – dr hab. Elżbieta Hać-Szymańczuk, prof. SGGW (budynek 6, sala A-43) – Wydział Technologii Żywności
- „Czy wiesz co pijesz?” – dr hab. Dorota Nowak (budynek 6, sala D-22) – Wydział Technologii Żywności
- „Czy w przyszłości będziemy jeść owady?” – mgr inż. Radosław Bogusz, mgr inż. Anna Sybilska (budynek 8, sala 112) – Wydział Technologii Żywności
- „Jak przygotować się do wypowiedzi publicznej” – (budynek 7, sala 116)
- „Czy opakowanie żywności może być jadalne?” – dr hab. Sabina Galus (budynek 7, sala 102) – Wydział Technologii Żywności
12.00-13.00
- „Zastosowanie sztucznej inteligencji we współczesnych organizacjach” – dr inż. Agnieszka Tul-Krzyszczuk, dr Barbara Wyrzykowska (budynek 7, sala 102) Instytut Zarządzania, Wydział Ekonomiczny
- „Aplikacje to moda czy przejaw odpowiedzialnej konsumpcji” – dr hab. Agata Balińska, prof. SGGW (budynek 6, sala A-17) – Instytut Ekonomii i Finansów, Wydział Ekonomiczny
- The diversification of alternative investments – Krzysztof Śnieżko (budynek 7, sala 20) – Instytut Ekonomii i Finansów, Wydział Ekonomiczny (Koło Naukowe „Finanse i Gospodarka”)
- „Czy w przyszłości będziemy jeść owady?” – mgr inż. Radosław Bogusz, mgr inż. Anna Sybilska (budynek 8, sala 112) – Wydział Technologii Żywności
13.00-14.00
„Czekolada – gorzka sałatka prosto z amazońskiej dżungli” – prof. dr hab. Jarosława Rutkowska (budynek 8, sala 112) Wydział Żywienia Człowieka
13.00-15.00
AKADEMIA PRZEDSIĘBIORCZOŚCI – (budynek 6, sala D-22)
20 maja (Sobota)
12:00-12:30
“Niezwykłe owady” – Tomasz Mokrzycki (budynek 34, sala 93)
12:30-13:00
“Zbieranie, preparowanie i konserwowanie owadów” – Jerzy Borowski, Adam Byk, Tomasz Gazurek, Tomasz Mokrzycki (budynek 34, sala 93)