Rozmowa z dr inż. Anną Kot z Katedry Biotechnologii i Mikrobiologii Żywności Instytutu Nauk o Żywności Szkoły Głównej Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie [...]
W Szkole Głównej Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie rozwijane są technologie, które w przyszłości pozwolą zredukować użycie sztucznych konserwantów żywności. Naukowcy wykorzystają produkty pochodzenia naturalnego – metabolity różnych szczepów bakterii kwasu mlekowego i kwasu octowego.
Spacer po Kampusie SGGW w towarzystwie Rektora prof. Michała Zasady, warsztaty "Rośliny miododajne", warsztaty w cukiernicze z pasjonatem wypieków dr inż. Piotrem Sałkiem. Niepowtarzalne okazja do wsparcia WOŚP i licytacji wyjątkowych inicjatyw.[...]
Senat RP ustanowił rok 2024 Rokiem Edukacji Ekonomicznej. Dla SGGW ma to szczególne znaczenie z uwagi na osobę Władysława Grabskiego ekonomisty, ministra skarbu, dwukrotnego premiera II Rzeczpospolitej, autora reformy walutowej i rektora SGGW w latach 1926-1928.[...]
Rozmowa z dr. hab. inż. Markiem Kieliszkiem, prof. SGGW z Katedry Biotechnologii i Mikrobiologii Żywności Instytutu Nauk o Żywności Szkoły Głównej Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie – o nauce, SGGW oraz znalezieniu się w gronie najczęściej cytowanych naukowców na świecie wg rankingu przygotowanego przez Stanford University we współpracy z wydawnictwem Elsevier. [...]
Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie informuje, że na swoich stronach www stosuje pliki cookies (tzw. ciasteczka), w tym pliki funkcjonalne, analityczne i reklamowe. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania danych użytkowników serwisu i wykorzystywanych technologii śledzących dostępne są w „Polityce cookies”. Aby zmienić ustawienia skorzystaj z ustawień swojej przeglądarki, aby wyłączyć pliki cookies kliknij "Nie wyrażam zgody".Wyrażam zgodęNie wyrażam zgodyPolityka cookies