Jesteśmy „zalani” probiotykami: w aptekach, sklepach kosmetycznych i oczywiście spożywczych. Coraz większa liczba konsumentów kojarzy słowo probiotyk, ale czy zawsze prawidłowo?[...]
W ramach projektu młodzi naukowcy skupili się na ocenie potencjału jabłek czerwonomiąższowych pochodzących z nowego klonu hodowlanego jabłoni JB. Jabłonie wyhodowano w Sadzie Doświadczalnym w Wilanowie, pod nadzorem Katedry Sadownictwa i Ekonomiki Ogrodnictwa. Otrzymano nastaw, który wykorzystano do produkcji cydru o wyjątkowej jakości sensorycznej.[...]
Naukowcy ze Szkoły Głównej Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie pracują nad stworzeniem nowatorskiego opatrunku z dodatkiem grafenu na powierzchowne rany skóry. Na jakim etapie są prace? Czy grafen sprawi, że rany będą goić się lepiej i szybciej? Czy jego właściwości przeciwbakteryjne wystarczą do stworzenia produktu innego niż te dostępne na rynku?[...]
Nagroda Prezesa Giełdy Papierów Wartościowych dla studenta SGGW
Daniel Błażejczyk z Wydziału Ekonomicznego SGGW otrzymał nagrodę za trzecie miejsce w konkursie głównym Giełdy Papierów Wartościowych na najlepszą pracę magisterską oraz specjalne wyróżnienie, którego patronem jest PFR Portal PPK.
3 lutego po raz pierwszy w tym roku i jako jedna z pierwszych warszawskich uczelni spotkaliśmy się z maturzystami i maturzystkami na Dniu Otwartym SGGW.[...]
Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie informuje, że na swoich stronach www stosuje pliki cookies (tzw. ciasteczka), w tym pliki funkcjonalne, analityczne i reklamowe. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania danych użytkowników serwisu i wykorzystywanych technologii śledzących dostępne są w „Polityce cookies”. Aby zmienić ustawienia skorzystaj z ustawień swojej przeglądarki, aby wyłączyć pliki cookies kliknij "Nie wyrażam zgody".Wyrażam zgodęNie wyrażam zgodyPolityka cookies