SGGW wybiera Ambasadora Sojuszu UNIgreen na rok 2025/2026
Oferta szkoły letniej ELLS „Summer Bioeconomy School”
Zapraszamy do udziału w szole letniej organizowanej przez Czech University of Life Sciences Prague. Oferta skierowana jest do studentów II stopnia oraz doktorantów.
Naukowcy z SGGW przygotowują rośliny do walki z suszą
Susza w Polsce jest ogromnym problemem, dlatego naukowcy prowadzą badania w celu udoskonalenia wobec niej mechanizmu obronnego roślin. Na jakim etapie są badania opowiedziała dr Marta Gietler z Katedry Biochemii i Mikrobiologii Instytutu Biologii Szkoły Głównej Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
Rejestracja na studia w języku angielskim
18 kwietnia zaczynamy rejestrację w systemie IRK dla kandydatów na studia w języku angielskim. Zapraszamy osoby zainteresowane podjęciem studiów stacjonarnych I lub II stopnia, które rozpoczną się od października 2025 r.
Młodzi pasjonaci przyrody i rolnictwa rywalizują w SGGW
Ponad stu utalentowanych uczniów i uczennic szkół średnich o profilu przyrodniczym wzięło udział w okręgowym etapie 48. Olimpiady Wiedzy i Umiejętności Rolniczych, który odbył się 11 kwietnia 2025 roku w murach Szkoły Głównej Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie.
Z głębokim żalem zawiadamiamy o śmierci Profesora Andrzeja Chwaliboga
Prof. D. Sc. Andrzej Chwalibog, doktor honoris causa Szkoły Głównej Gospodarstwa Wiejskiego. Profesor Uniwersytetu Kopenhaskiego. Wybitny uczony w dziedzinie nauk o zwierzętach, a w szczególności w zakresie badań dotyczących zastosowania nanotechnologii w ochronie zdrowia zwierząt. Autor licznych publikacji, prac badawczych i podręczników, członek wielu polskich i międzynarodowych towarzystw naukowych. Promotor polskiego środowiska naukowego na świecie, a w szczególności Szkoły Głównej Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie.
Wybieraj świadomie – Food Science – Technology and Nutrition. Webinar
Food Science - Technology and Nutrition to nowoczesny kierunek dla osób, które chcą łączyć wiedzę o żywności z technologią i innowacjami, przygotowując się do pracy w dynamicznej branży spożywczej w kraju i za granicą.