YOUAREIN – YOUng AgRifood European Innovators
Wydział Technologii Żywności SGGW bierze udział w realizacji projektu „YOUAREIN – YOUng AgRifood European Innovators” w ramach „Partnerstw współpracy w szkolnictwie wyższym” programu Erasmus+.
SGGW jest koordynatorem projektu, który ma na celu opracowanie wielofunkcyjnego, multimedialnego szkolenia o innowacyjnych strategiach wytwarzania produktów żywnościowych zrównoważonych ekonomicznie, środowiskowo i społecznie.
Kurs opracowany w ramach projektu będzie dotyczył alternatywnych metod, nowych składników, a także budowania świadomości nowej generacji przedsiębiorców, tak aby ich zainteresowanie inwestowaniem w zrównoważony rozwój było podstawową zasadą ich działalności, a nie wymuszoną praktyką. Szkolenie będzie obejmowało 120 h materiałów multimedialnych, a jego finalną częścią będzie „Business Game”.
Partnerami w projekcie są:
Food Hub (Włochy),
Universidade Catolica Portuguesa,
Escola Superior deBiotecnologia (Portugalia),
European Food Information Council (Belgia)
Alma Mater Studiorum – Universita di Bologna,
Department of Agricultural and Food Sciences (Włochy).
Na realizację otrzymano dofinansowanie w wysokości 250 tys. euro.