Drodzy Doktoranci, Doktorantki oraz wszyscy zainteresowani!
Za tydzień rozpoczyna się cykl seminariów w języku angielskim prowadzonych przez profesora Sulhattina Yaşara z Karamanoğlu Mehmetbey University!
Prof. Sulhattin Yaşar to ceniony naukowiec, który może poszczycić się ponad 50 publikacjami w renomowanych wydawnictwach na całym świecie. Jego obszar specjalizacji to inżynieria żywności i biotechnologia przemysłowa, ze szczególnym naciskiem na technologię fermentacji żywności i pasz. Jest ekspertem w dziedzinie żywienia zwierząt, bezpieczeństwa żywności oraz oceny ryzyka.
To już druga edycja seminariów, które prof. Yaşar prowadzi dla doktorantów Szkoły Doktorskiej SGGW oraz wszystkich zainteresowanych. W zeszłym roku seminaria były częścią projektu „Actions towards internationalization of the Doctoral School of the Warsaw University of Life Sciences – SGGW,” wspieranego przez Szkołę Doktorską SGGW i Narodową Agencję Wymiany Akademickiej NAWA.
W tym roku prof. Sulhattin Yaşar, korzystając z wizyty na naszej uczelni, proponuje następujące tematy:
28/11/2023 (wtorek), 17:00 – Risk Assessment of Chemicals used in Food and Feed Materials
29/11/2023 (środa), 17:00 – Analytical Method Development and Validation
05/12/2023 (wtorek), 17:00 – Design of Experiments and Advanced Statistical Analysis of Scientific Data: Applications in MINITAB
07/12/2023 (czwartek), 17:00 – Practical Applications of Infrared Spectroscopy for the characterizations and quantifications of organic and biological samples
Seminaria odbędą się w Bibliotece Głównej SGGW, sala 4Team (wejście C, schodami w górę, wejście przez czytelnię do pracy grupowej). Dla uczestników przewidziane są zaświadczenia o uczestnictwie!
Serdecznie zapraszamy wszystkich zainteresowanych! Poniżej znajduje się link do zapisów.