Drodzy Doktoranci, Doktorantki oraz wszyscy zainteresowani!

 

Za tydzień rozpoczyna się cykl seminariów w języku angielskim prowadzonych przez profesora Sulhattina Yaşara z Karamanoğlu Mehmetbey University!

Prof. Sulhattin Yaşar to ceniony naukowiec, który może poszczycić się ponad 50 publikacjami w renomowanych wydawnictwach na całym świecie. Jego obszar specjalizacji to inżynieria żywności i biotechnologia przemysłowa, ze szczególnym naciskiem na technologię fermentacji żywności i pasz. Jest ekspertem w dziedzinie żywienia zwierząt, bezpieczeństwa żywności oraz oceny ryzyka.

 

To już druga edycja seminariów, które prof. Yaşar prowadzi dla doktorantów Szkoły Doktorskiej SGGW oraz wszystkich zainteresowanych. W zeszłym roku seminaria były częścią projektu “Actions towards internationalization of the Doctoral School of the Warsaw University of Life Sciences – SGGW,” wspieranego przez Szkołę Doktorską SGGW i Narodową Agencję Wymiany Akademickiej NAWA.

 

W tym roku prof. Sulhattin Yaşar, korzystając z wizyty na naszej uczelni, proponuje następujące tematy:

 

28/11/2023 (wtorek), 17:00 – Risk Assessment of Chemicals used in Food and Feed Materials

29/11/2023 (środa), 17:00 – Analytical Method Development and Validation

05/12/2023 (wtorek), 17:00 – Design of Experiments and Advanced Statistical Analysis of Scientific Data: Applications in MINITAB

07/12/2023 (czwartek), 17:00 – Practical Applications of Infrared Spectroscopy for the characterizations and quantifications of organic and biological samples

 

Seminaria odbędą się w Bibliotece Głównej SGGW, sala 4Team (wejście C, schodami w górę, wejście przez czytelnię do pracy grupowej). Dla uczestników przewidziane są zaświadczenia o uczestnictwie!

 

Serdecznie zapraszamy wszystkich zainteresowanych! Poniżej znajduje się link do zapisów.

 

https://forms.office.com/pages/responsepage.aspx?id=Qiv5cNMdqUGuDgHL5Hy8eRf0kiuNEchCgLmbpjd74uNUOU8xTldCWEJVOFVGSU0zUVVCRVZCRVY1Qy4u