Anna Pakulska laureatką programu Talenty Jutra
Anna Pakulska zdobyła grant na badania
Anna Pakulska, realizująca doktorat w Katedrze Inżynierii Żywności i Organizacji Produkcji, została laureatką drugiej edycji programu #TalentyJutra, organizowanego przez Fundację Empiria i Wiedza. Nagrodą jest grant 25 tys. zł na realizację badań, związanych z otrzymywaniem preparatu białka drożdżowego.
Badania realizowane są pod opieką dr hab. Sabiny Galus prof. SGGW (promotorka) i dr inż. Anny Kot z Katedry Biotechnologii i Mikrobiologii Żywności (promotorka pomocnicza).
Program grantowy dla młodych badaczy
Program #TalentyJutra, skierowany do utalentowanych badaczy w wieku 19-25 lat, gromadzi projekty w obszarach biotechnologii, informatyki, nauk inżynieryjno-technicznych, nauk biologicznych, medycyny, nauk o zdrowiu, nauk chemicznych, nauk o Ziemi i środowisku, a także nauk fizycznych, astronomicznych i projekty interdyscyplinarne związane z 3W (woda-wodór-węgiel).
Spośród wielu obiecujących projektów komisja konkursowa wyłoniła 23 najlepsze projekty, uwzględniając kryteria takie jak: oryginalność, innowacyjność, znaczenie projektu dla rozwoju danej dziedziny nauki, a także uzasadnienie planowanych wydatków i możliwość realizacji działań przez młodego badacza.