Konferencja Naukowa „Nutrition and Quality of Life of the Elderly”
![](https://www.sggw.edu.pl/wp-content/uploads/2021/05/Nutrition-and-Quality-of-Life-of-the-Elderly-scaled.jpg?x67920)
Zapraszamy do udziału w Międzynarodowej Konferencji Naukowej z cyklu „Dylematy nauki o żywieniu człowieka – dziś i jutro / Dilemmas of Human Nutrition Sciences – Today and Tomorrow” zatytułowanej „Żywienie a jakość życia osób starszych/Nutrition and Quality of Life of the Elderly” organizowanej przez Katedrę Żywienia Człowieka SGGW oraz Polskie Towarzystwo Nauk Żywieniowych PAN – Oddział Warszawski.
Konferencja odbędzie się w dniach 23-24 czerwca 2021 r. w formie hybrydowej, z zachowaniem obowiązujących zasad reżimu sanitarnego. Patronat Honorowy nad wydarzeniem objął Rektor SGGW prof. Michał Zasada. Pełną informację na temat panelu można znaleźć na stronie: http://konferencja_senior2020.sggw.pl/.
Organizatorzy konferencji liczą na szerokie zainteresowanie wydarzeniem specjalistów prowadzących badania dotyczące różnych aspektów żywienia, dietetyki, zdrowia publicznego oraz nauki o żywności, służące lepszemu zrozumieniu powiązań między żywieniem a zdrowiem i jakością życia osób starszych.